Even voorstellen

Mijn naam is Erica Besselink. Als jongste van 4 dochters ben ik geboren in Gaanderen. Inmiddels woon ik alweer jaren in Duiven, samen met mijn vriend.

In mijn massagepraktijk geef ik shiatsu behandelingen vanuit de Chinese Geneeswijzen.

Om mij als persoon én als therapeut te blijven ontwikkelen volg ik regelmatig workshops en cursussen. Alle kennis en ervaring die ik hiermee heb opgedaan kan ik gebruiken in mijn behandelingen.

Als kind wilde ik al ‘de verzorging in’ om mensen te helpen. Kleine schoonmaakklusjes en het wassen van bewoners zorgden helaas al snel voor jeuk en irritatie aan mijn handen. Met handschoenen aan ging dit beter maar voor mezelf en voor de bewoners vond ik dit heel vervelend. Uit een allergietest die ik daarna heb gedaan kwamen allerlei allergieën. Het advies was kort en kwam hard aan ‘ga maar een kantoorbaan zoeken’.

Ik heb toen jarenlang verschillende administratieve en secretariële functies gehad. Op de achtergrond bleef de wens om ‘mensen te willen helpen om zichzelf goed te laten voelen’ aanwezig. Door erge RSI-klachten kon ik uiteindelijk steeds minder uren computerwerk verrichten.

In die periode ben ik voor het eerst met massage in aanraking gekomen. Puur uit nieuwsgierigheid heb ik mij toen opgegeven voor een massageworkshop. Dit was echter het begin van een aantal jaren studie. Naast mijn baan als secretaresse heb ik verschillende massage opleidingen gevolgd. Steeds bleef ik geïnteresseerd in de vraag ‘Waarom heeft iemand die klacht?’ Uiteindelijk ben ik bij Qing Bai (Academie voor Chinese Geneeswijze) terecht gekomen, hier heb ik de 3-jarige opleiding tot shiatsu-therapeut gevolgd.

Nu de massages op mijn pad zijn gekomen weet ik dat dit is wat bij mij past. Iets doen waar ik mensen écht mee kan helpen en wat ik ook nog eens heel erg leuk vind om te doen. Bij veel ongemakken wordt gedacht ‘er maar mee te moeten leren leven’ of ‘het hoort erbij’. Met massage is vaak een verbetering mogelijk bij klachten. Die verbetering gun ik jou ook!

Er wordt steeds meer van ons verwacht. Steeds meer mensen ervaren stress. Er is steeds meer behoefte aan ontspanning om klachten te voorkomen en om klachten te verminderen. Mensen worden zich er steeds vaker van bewust dat de dokter niet alles ‘even oplost’.  De reguliere geneeskunde kan heel veel maar niet alle klachten kunnen hiermee worden opgelost. Steeds vaker gaan mensen op zoek naar andere methoden, waaronder de alternatieve geneeswijzen. Ik geloof dat alternatieve geneeswijzen een krachtige en belangrijke aanvulling is op de reguliere geneeskunde.

In mijn praktijk werk ik vanuit rust en ontspanning. Mijn visie is dat je dan beter tot ontspanning komt. Dit geeft jou ook de ruimte om bewust te voelen en ervaren wat de behandeling met je doet.

Klachten (zowel lichamelijk als geestelijk) kunnen sterk verminderd worden door massage toe te passen. Ik geloof dat emoties en stress invloed hebben op klachten. Dit kan positief maar ook negatief zijn!  Door hier bewust mee aan de slag te gaan kun je jezelf helpen om klachten te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.