Shiatsu

‘Heel ontspannend en ik was daarna emotioneel ook veel rustiger’

Een shiatsu behandeling is een drukpuntmassage. Shiatsu betekent letterlijk ‘vingerdruk’. Het is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde. Door het hele lichaam liggen meridianen (energiebanen). Ben je gezond, dan stroomt de energie door het hele lichaam. Door bijvoorbeeld een blessure, overbelasting, verkeerde houding, emoties of voedingsgewoontes kan er een blokkade in deze energiestroom ontstaan.

Tijdens de shiatsu massage wordt gewerkt op deze meridianen. Er wordt gebruik gemaakt van specifieke meridiaanpunten of puntcombinaties. Met rotaties en strekkingen kan meer ruimte in een meridiaan komen. De energie kan zo weer beter door het hele lichaam stromen. Allerlei klachten kunnen hierdoor minder worden.

De diagnose
Om een behandeling op maat te kunnen maken begin ik met een diagnose. Dit bestaat uit een aantal vragen over o.a. de klacht waar u mee komt. Daarna volgt een diagnose van pols, hara(buik) en tong. De massage wordt gegeven op een speciale mat die op de grond ligt. De behandeling wordt over de kleding heen gegeven.

Kledingadvies: gemakkelijke, soepele kleding b.v. joggingbroek en t-shirt.

Een behandeling duurt ongeveer 60 minuten.

Aantal behandelingen
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht(en). Dit gaat altijd in overleg.