Traject Rust in je hoofd

Herken je dit

 • Je bent al een paar dagen wat gespannen voor de afspraak van vandaag; je gaat samen met je leidinggevende naar een klant. Je hebt zorgvuldig je kleding uitgekozen en stapt bij hem in de auto. Je ziet hem direct naar je kleding kijken terwijl hij zegt: ‘ga je sporten?’ Dit dus! Je wist dat er iets zou komen waardoor je weer van slag zou zijn maar pff serieus, moest hij dat echt al direct bij het instappen zo doen?’ Uren later kun je je daar nog druk over maken. ‘Waarom raakt die opmerking me toch zo? Waarom laat ik het toe dat het me zo raakt? Als ik me daar toch eens niet zo druk over zou maken!’
 • ‘Het lijkt wel alsof mijn collega het expres doet! Altijd vrijdagmiddag aan het eind van de werkdag nog even een spoedklus op je bureau dumpen. Ja hoor hij is er nu van af, hij gaat nu natuurlijk lekker weekend vieren en jij zit er weer mee’. Dit is niet de eerste keer. Je was van plan om eens op tijd naar huis te gaan. Het voelt echt alsof je er weer in bent getrapt. Uiteindelijk ben je super laat thuis. Weer heb je geen nee gezegd en je baalt daar vreselijk van.
 • Je loopt naar de kassa in de boekenwinkel. Je oog valt op het boek met de veelbelovende titel ‘Leef je mooiste leven’. Alleen bij het lezen van de titel al raak je enorm geïrriteerd. ‘Ga toch weg met Leef je mooiste leven. Het leven is één grote chaos. Mijn dochter vindt dat ik haar opvoeding verkeerd heb aangepakt en mijn broer laat mij alle regelzaken voor mijn vader opknappen en omdat mijn collega de kantjes ervan af loopt ben ik ook op het werk steeds de pineut. Ik wil gewoon rust in mijn hoofd. Dat is wat ik wil.’
 • je hebt zo’n behoefte om ook  je eigen dingen te doen. Dingen waar je blij van wordt en die je energie geven. Er wordt altijd zoveel van je verwacht, er moet nog zoveel gebeuren maar je hebt verdorie ook echt tijd voor jezelf nodig. Je trekt het anders niet meer. Als je er thuis over begint dan eindigt dat altijd in ruzie en blijf jij achter met een schuldgevoel.
 • Je hebt vannacht weer geen oog dicht gedaan. Er moet van alles voor je ouders geregeld worden en je familie laat het weer afweten. ‘Het is ook altijd hetzelfde. Hoe moet ik dat allemaal doen dan en wanneer? Als er iets moet gebeuren dan ben ik altijd de pineut.’

Hoe zou het voor je zijn als

 • je je niet meer zo druk zou maken over opmerkingen van anderen
 • je heel eenvoudig ‘nee’ zou kunnen zeggen zonder je schuldig te voelen
 • je eindelijk eens rust in je hoofd hebt
 • je eens écht kon doen waar je zélf zin in hebt!
 • je je niet zo zou opwinden als iets tegenzit

Dit is mogelijk met mijn traject ‘Rust in je Hoofd’

Het traject bestaat uit 5 behandelingen van 90 minuten.

 • De afspraken worden verdeeld over 2 maanden
 • Mijn manier van behandelen is vanuit rust, kalmte en met zachte kracht .
 • De behandelingen zijn energetisch en lichaamsgericht. Wat kan er gebeuren op een dieper niveau, zonder te moeten praten? Technieken die ik hiervoor kan gebruiken zijn bijvoorbeeld Access bars, Reiki, Shiatsu, moxa en oor acupunctuur.

Als de energie in jou weer gaat stromen en dan stroomt het ook weer in je leven!

Aan het eind van het traject

 • In je agenda zie je dat je vandaag met je leidinggevende naar een klant gaat. Je stapt in zijn auto en hij maakt een opmerking over je kleding. Je kijkt even naar je kleding of er misschien een vlek in zit maar nee, het ziet er netjes uit. Opeens denk je ‘Hee, het doet me niets!’ Normaal zou je dagen van tevoren al tegen zo’n dag opzien en nu heb je er niet eens bij stil gestaan. Je verheugt je op de rest van de dag.
 • Het is vrijdagmiddag en je ziet een van de adviseurs met zijn jas al aan naar je toe komen lopen. ‘Kom maar op!’ denk je met een glimlach op je gezicht. En ja hoor, de bekende woorden: ‘Ik heb een rapport en dat moet écht vandaag de deur nog uit. Wil je het nog even controleren op paginanummers, lay-out en of de tekst goed op papier komt? Ik ben heel handig in Word maar ik krijg het niet voor elkaar.’
  Rustig zeg je dat dat niet gaat lukken. Dinsdagmorgen heb je daar pas tijd voor. Je collega probeert je nog wat schuldgevoelens aan te praten maar je hoort jezelf heel rustig zeggen ‘Sorry, ik begrijp dat het echt heel vervelend voor jou is maar dan had je het toch echt gisterenmorgen al moeten inleveren.’
  Gefrustreerd loopt je collega weg (ondertussen om zich heen kijkend op zoek naar een collega van een ander team bij wie hij het kan proberen).
  Met een voldaan gevoel door alle taken die je deze week hebt kunnen afvinken, klap je je laptop dicht. Heerlijk, weekend!
 • Vanmiddag had je helemaal voor jezelf! Ooh nee, dat ging zeker niet vanzelf. Die ruzie met je partner die er normaal altijd aan vooraf ging was er ook nu weer. Dit keer heb je besloten dat je het echt nodig hebt om even afstand te nemen van alles en dit keer zonder schuldgevoel. Je hebt ervoor gezorgd dat thuis alles zo goed mogelijk door kon lopen tijdens je vrije middag. Wat heb je er van genoten! Heerlijk om eindelijk eens te kunnen doen waar je zélf zin in had! De sfeer vanavond thuis was ook veel beter.
 • Je hebt weer heerlijk geslapen. Er moest van alles voor je ouders geregeld worden voor de verhuizing. Alles kwam op jou neer omdat je familie het liet afweten. De belangrijkste klussen voor de verhuizing heb je gedaan en daarna heb je het kunnen loslaten. Als beloning heb je jezelf getrakteerd op een warme douche en daarna een avondje op de bank.


De investering voor dit traject is € 450,00

Zie het als een waardevolle investering in je zelf. Wat zou het je opleveren als je weer de innerlijke rust in jezelf hebt gevonden waar je zo naar op zoek bent? Dat is onbetaalbaar!

Referenties

 • De afgelopen weken heb ik dankbaar gebruik gemaakt van het traject: ‘Rust in je hoofd’. Vanaf het begin voelde het heel vertrouwd bij Erica, zodat het niet moeilijk is je hart bij haar uit te storten en je tijdens de behandeling aan haar kunde over te geven. Ze is in staat je van plaatselijke klachten af te helpen, zoals bv pijnlijke schouder/nek, maar ook lukt het haar spanning uit het hele lichaam weg te nemen. Voorafgaand aan elke behandeling was er een korte intake zodat Erica de juiste behandeling kon uitvoeren. Je merkt dat ze goed weet waar ze mee bezig is en ze is flexibel genoeg om de behandeling aan te passen aan jouw klachten / gemoedstoestand op dat moment. Mij heeft het in ieder geval rust in mijn hoofd opgeleverd! Elke keer was het een cadeautje op zich; had van mij alleen langer mogen duren 😉. Ik kan het iedereen aanbevelen! Dank Erica!!’
 • ‘Een bijzondere ervaring, deze behandeling. Het leek alsof er in mijn lichaam een wilde stroom aanwezig was maar ik voelde mezelf heel rustig. Na afloop was ik nog steeds onder de indruk van dat gevoel en nog steeds voel ik me heel relaxed. Tevens oor acupunctuur ondergaan; ze weet de juiste plekken te vinden! Deze praktijk is een echte aanrader!’
 • Hoi Erica, maandag had ik een enorme ‘Zendag’: alles ging relaxed en in flow terwijl ik bergen werk heb verzet. Ik weet niet of het door de Access Bars kwam of de naaldjes (of allebei).
 • Ik merk dat zaken me nog wel kunnen opwinden maar ik kan ook makkelijker denken ‘dan is t maar zo’
 • ‘Totale ontspanning die nog dagen voortduurt na een behandeling van Erica! Dankzij de lichte aanrakingen en liefdevolle aandacht van Erica voelde ik zelfs al na een eerste kennismaking met Access Consciousness resultaat. Mijn hele lichaam was voelbaar, mijn gedachten stonden op nul. Er was een lichtheid in mijn hoofd die mij besefte hoe wij westerlingen toch hoofdmensen zijn. Echt een aanrader!’ Stanny Weber
 • Ik heb het traject Rust in mijn hoofd gevolgd omdat ik last heb van chronische stress dat zich o.a. heeft ontwikkeld tot fibromyalgie. En ik ben altijd op zoek naar verlichting en bij dit traject heb ik dat gevonden.
  De behandeling is zachtaardig en heeft goede resultaten opgeleverd. Ik herken nu de spierspanning en door de behandelingen krijg ik steeds meer momenten van totale ontspanning, na de behandelingen maar ook spontaan dagen erna.
  De behandeling zorgt ook voor rust in mijn hoofd en het leven voelt lichter aan. Ook de gesprekken met Erica dragen hier bij, ze is heel vriendelijk, rustig en geeft goede adviezen. Daarnaast voelt ze ook vaak aan waar extra spanning zit in mijn lichaam wat ik zelf niet zo merk. En onderneemt dan actie.
  Is het een wonderbehandeling waardoor ik volledig genezen ben? Natuurlijk niet, maar zij heeft wel een weg naar een beter leven bereikbaar gemaakt. Ik ga dan ook met veel vertrouwen het vervolgtraject in. Iets wat in 20 jaar is opgebouwd heeft tijd nodig om weer af te breken. Edith


Veelgestelde vragen:

Wat is Access bars?

Bij een Access bars behandeling worden 32 punten op je hoofd zacht aangeraakt. Het wordt ook wel de vuilnis ophaaldienst voor je hoofd genoemd.

Wat kan er in jouw hoofd opgeschoond worden?
Welke belemmeringen, negatieve gedachtes, overtuigingen heb je?
Wat houdt jou tegen om gelukkig te zijn?
Wat dient jou niet meer en is klaar om losgelaten te worden?


Wat is oor acupunctuur?

De grondlegger van oor acupunctuur is de Franse arts Paul Nogier. Hij ging uit van het idee ‘in het oor projecteert de hele mens’. Oor acupunctuur kan worden gebruikt bij heel veel lichamelijke klachten bijvoorbeeld hulp bij afvallen, stoppen met roken, slaapproblemen en geestelijke klachten zoals depressie, burn-out, stress of angst.


Wat is Shiatsu?

Een Shiatsu behandeling is een drukpuntmassage. Shiatsu betekent letterlijk ‘vingerdruk’. Het is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde. Door het hele lichaam liggen meridianen (energiebanen). Ben je gezond, dan stroomt de energie door het hele lichaam. Door bijvoorbeeld een blessure, overbelasting, verkeerde houding, emoties of voedingsgewoontes kan er een blokkade in deze energiestroom ontstaan.

Wat doe jij met alles wat ik je tijdens die behandelingen over mezelf vertel?

Wat tussen ons wordt besproken blijft tussen ons. Vertrouwen en respect voor elkaar zijn voor mij erg belangrijk.